Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody. ... 

Zawsze aktywne

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Dieta 13.01.2025 r.

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad


Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 60 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,)
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g

Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Kokosowy dhal z zieloną soczewicą + 150 g ( MLE, GOR,)
Fasolka szparagowa zielona + 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad


Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 60 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,)
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Jabłko 150 g

Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,)
Kokosowy dhal z zieloną soczewicą + 300 g ( MLE, GOR,)
Bukiet jarzyn gotowany + 150 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Ryż na sypko (brązowy) 150 g

Harmonogram 06.01.2025r. – 19.01.2025r.