Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody. ... 

Zawsze aktywne

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Dieta 11.03.2025 r.

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad


Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Płatki jęczmienna na mleku /p 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 60 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 100 g
Cukier 5 g

Zupa jarzynowa z zacierką + 400 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g
Sos cygański + 80 g
Surówka z kapusty białej i czerwonej + 150 g ( JAJ, GOR,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad


Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Płatki jęczmienna na mleku /p 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 60 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 100 g
Cukier 5 g

Zupa ryżowa z ziemniakami + 350 g ( SOJ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g
Sos własny dieta + 80 g (SOJ,)
Buraki tarte na ciepło + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Harmonogram 03.03.2025 r. – 16.03.2025 r.