Treść artykułu

29.04.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki jęczmienna na mleku /p 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony. 60 g
Pomidor b/skórki 50 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Brokułowa z ryżem () 350 ml ( MLE, SEL,)
Gulasz warzywny z tofu dieta* 150 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
Marchew gotowana z olejem () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony. 60 g
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Jabłko 1 szt

Brokułowa z ryżem () 350 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
Gulasz warzywny z tofu dieta* 150 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,)
Surówka z marchwi z olejem () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________