Treść artykułu

Dieta 18.12.23r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Kasza, kukurydziana na mleku 300 ml,
    (
    mleko)

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70g,
    (
    gluten żytni, gluten pszenny)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Pasztet drobiowy z kurnej półki 60 g,
    (
    gluten pszenny, jaja, seler)

  • Ogórek kiszony 80 g,

  • Sałata zielona.

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)

  • Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 300 g,

  • Sos jogurtowy naturalny 80 g,
    (
    mleko)

  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
    (
    mleko)

  • Chleb Graham 100 g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g,
    (
    soja)

  • Sałata zielona 20 g,

  • Ogórek kiszony 80 g,

  • jogurt naturalny 100 g 1 szt.
    (mleko)

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)

  • Ryż na sypko 200 g,
    (brązowy)

  • Sos ziołowy 80 ml,
    (
    gluten pszenny, seler)

  • Pulpet drobiowy 80 g,
    (
    gluten pszenny, jaja)

  • Brokuł gotowany 200 g,

  • Sos jogurtowy naturalny 80 g,
    (
    mleko)

  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml,

___________________________________________________________________________________