Treść artykułu

Dieta 27.12.2023 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenna, gluten jęczmienna)
  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (mleko),
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70g,
    (gluten żytni, gluten pszenny)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Szynka tostowa – drobiowa, średnio rozdrobniona 60 g

  • Sałata zielona 20g,

  • Woda mineralna n/g 0,5 l,

  • Pomidor 80g.

  • Dyniowa z ziemniakami
    350 ml (gluten pszenny, mleko, seler),

  • Makaron ze szpinakiem i
    serem żółtym 350 g (gluten pszenny, mleko),

  • Kompot owocowy z
    jabłkami z/c 250 ml,

  • Jabłko 1 szt

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenna, gluten jęczmienna)

  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (mleko),

  • Bułka pszenna długa krojona 100 g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Szynka tostowa – drobiowa, średnio rozdrobniona 60 g

  • Sałata zielona 20g,

  • Woda mineralna n/g 0,5 l,

  • Pomidor 80g.

  • Dyniowa z ziemniakami
    350 ml (gluten pszenny, mleko, seler),

  • Makaron ze szpinakiem i
    serem białym 350 g (gluten pszenny, mleko),

  • Kompot owocowy z
    jabłkami z/c 250 ml,

  • Jabłko 1 szt

___________________________________________________________________________________