Treść artykułu

Dieta 03.01.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Ryż na mleku 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,
    (gluten żytni, gluten pszenny),
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek homogenizowany waniliowy 150 g 1 szt.(mleko)
  • Jabłko 1 szt.
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
  • Grysikowa 350 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Ziemniaki z tłuszczem 200 g,
  • Pieczeń rzymska drobiowa 70 g,
    (gluten pszenny, jajka)
  • Fasolka szparagowa z wody 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml,
  • Sos bazyliowy 100 ml,
    (gluten pszenny, seler)

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Ryż na mleku 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek homogenizowany naturalny 150 g 1 szt.,
    (mleko)
  • Papryka świeża 80g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
  • Sałata zielona 20g.
  • Grysikowa 350 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Ziemniaki z tłuszczem 200 g,
  • Pieczeń rzymska drobiowa 70 g,
    (gluten pszenny, jajka)
  • Fasolka szparagowa z wody 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml,
  • Sos bazyliowy 100 ml,
    (gluten pszenny, seler)

___________________________________________________________________________________