Dieta 09.01.2024 r. 09.01.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,(mleko)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Pasztet drobiowy 60 g,(gluten pszenny, jaja, seler)Pomidor 80 g,Sałata zielona 20 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Solferino 350 ml,(mleko, gluten pszenny, seler)Makaron 200 g,(gluten pszenny)Pulpet wieprzowy 70 g,(gluten pszenny, jaja)Sos własny 80 ml,(gluten pszenny, seler)Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,(mleko)Chleb graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Szynka tostowo – drobiowa 60 g,(mleko, gorczyca)Sałata zielona 20 g,Pomidor 80 g,Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. Solferino 350 ml,(gluten pszenny, mleko, seler)Makaron pełnoziarnisty 200 g,(gluten pszenny)Pulpet wieprzowy 70 g,(gluten pszenny, jaja)Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g,Sos własny 80 ml,(gluten pszenny, seler)Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 56