Treść artykułu

Dieta 09.01.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,
    (gluten żytni, gluten pszenny)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Pasztet drobiowy 60 g,
    (gluten pszenny, jaja, seler)
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Solferino 350 ml,
    (mleko, gluten pszenny, seler)
  • Makaron 200 g,
    (gluten pszenny)
  • Pulpet wieprzowy 70 g,(gluten pszenny, jaja)
  • Sos własny 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka tostowo – drobiowa 60 g,
    (mleko, gorczyca)
  • Sałata zielona 20 g,
  • Pomidor 80 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.
  • Solferino 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Makaron pełnoziarnisty 200 g,
    (gluten pszenny)
  • Pulpet wieprzowy 70 g,
    (gluten pszenny, jaja)
  • Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g,
  • Sos własny 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________