Treść artykułu

Dieta 15.01.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
    ( mleko)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,
    (gluten żytni, gluten pszenny),
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Pasztet drobiowy z kurnej półki 60 g
    (gluten pszenny, jaja, seler)
  • Sałata zielona 20 g
  • Ogórek kiszony 80 g
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 300 g
  • Sos jogurtowy naturalny
    (mleko)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
    ( mleko)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g
    (soja)
  • Ogórek kiszony 80g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
  • Sałata zielona 20g,
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Sos ziołowy 80 g
    ( gluten pszenny, seler)
  • Pulpet drobiowy 80 g
    (gluten pszenny, jaja)
  • Brokuł gotowany 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________