Dieta 19.01.2024 19.01.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku 300 ml( mleko, gluten pszenny, jaja)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny),Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Dżem 25 g 2 szt(mleko)Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,Mandarynka 2 szt Krupnik jęczmienny 350 ml(mleko, seler, gluten jęczmienny)Ziemniaki z tłuszczem 200 gRyba smażona (Miruna) 70 g(gluten pszenny, jaja, ryby)Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 gKompot owocowy z jabłkiem z/c 250 ml ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku 300 ml( mleko, gluten pszenny, jajaChleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Ser żółty 40 g(mleko)Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,Sałata zielona 20g,Pomidor 80 g Krupnik jęczmienny 350 ml(mleko, seler, gluten jęczmienny)Ziemniaki z tłuszczem 200 gRyba pieczonaa (Miruna) 70 g(gluten pszenny, jaja, ryby)Warzywa po grecku 200 g(gluten pszenny, seler)Kompot owocowy z jabłkiem b/c 250 ml ___________________________________________________________________________________ Post Views: 58