Dieta 15.02.2024 r. 15.02.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Kasza manna na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Twaróg półtłusty 60 g,(mleko)Pomidor 80 g,Sałata zielona 20 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Szpinakowa z ziemniakami 350 ml,(gluten pszenny, mleko, seler)Sos boloński z mięsa wieprzowego 200 g,(gluten pszenny, mleko, seler)Makaron 200 g,(gluten pszenny)Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Kasza manna na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Bułka pszenna długa krojona 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Twaróg półtłusty 60 g,(mleko)Sałata zielona 20 g,Pomidor b/skórki 80 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Szpinakowa z ziemniakami 350 ml,(gluten pszenny, mleko, seler)Sos boloński z mięsa wieprzowego 200 g,(gluten pszenny, mleko, seler)Makaron 200 g,(gluten pszenny)Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 05.02.2024-18.02.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 61