Dieta 16.02.2024 r. 19.02.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku/p 350 ml,(mleko, gluten pszenny, jaja)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Dżem 25 g 2 szt.,Mandarynka 2 szt.,Twarożek 30 g,(mleko)Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Krupnik jęczmienny 350 ml,(mleko, seler, gluten jęczmienny)Ziemniaki z tłuszczem 200g,Ryba smażona (Miruna) 70 g,(gluten pszenny, jaja, ryba)Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku/p 350 ml,(mleko, gluten pszenny, jaja)Bułka pszenna długa krojona 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Dżem 25 g 2 szt.,Jabłko pieczone 1 szt.,Twarożek 30 g,(mleko)Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Zupa z soczewicy i ziemniakami 350 ml,(seler, gluten pszenny)Ziemniaki z tłuszczem 200 g,(gluten pszenny)Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 70 g,(gluten pszenny, jaja)Ćwikała z chrzanem 80 ml,(mleko, SO2)Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 05.02.2024-18.02.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 48