Treść artykułu

Dieta 20.02.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Zacierka na mleku 300 ml,
    (mleko, gluten pszenny, jaja)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,
    (gluten żytni, gluten pszenny)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek fromage 80 g
    (mleko)
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Krem z brokuła z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, seler, mleko)
  • Kasza jęczmienna 200 g,
    (gluten jęczmienny)
  • Klopsik wieprzowy 70 g,
    (gluten pszenny, jaja)
  • Sos własny 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Zacierka na mleku 300 ml,
    (mleko, gluten pszenny, jaja)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Twarożek z koperkiem 60 g
    (mleko)
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Podpłomyki b/c 20 g,
    (gluten pszenny, mleko)
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Krem z brokuła z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, seler, mleko)
  • Kasza jęczmienna 200 g,
    (gluten jęczmienny)
  • Klopsik wieprzowy 70 g,
    (gluten pszenny, jaja)
  • Sos własny 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________