Dieta 23.02.2024 r. 23.02.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Kasza manna na mleku na ml/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Dżem 25 g, 1 szt.,Mandarynka 2 szt.,Twarożek 60 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Szpinakowa z zacierką 350 ml,(gluten pszenny, mleko, seler, jaja)Kotlet z ryby (Miruna) 70 g,(jaja, gluten pszenny, ryba)Ziemniaki z tłuszczem 200 g,Sałatka z kapusty czerwonej z olejem na ciepło 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Kasza manna na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Ser żółty 60 g 1 szt.,Ogórek kiszony 80 g,Sałata zielona 20 g,Kefir 2% 1 szt. 200 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Szpinakowa z zacierką 350 ml,(gluten pszenny, mleko, seler, jaja)Pulpet rybny (Miruna) 70 g,(jaja, gluten pszenny, ryba)Ziemniaki z tłuszczem 200 g,Sos cytrynowy 80 ml,(gluten pszenny, mleko)Sałatka z kapusty czerwonej z olejem na ciepło 200 g,Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 19.02.2024-03.03.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 26