Treść artykułu

Dieta 26.02.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
    (mleko, gluten owsiany)
  • Kasza manna na mleku na ml/p 300 ml,
    (mleko, gluten pszenny)
  • Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,
    (gluten żytni, gluten pszenny)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka wieprzowa wędzona 60 g,
    (soja)
  • Sałata zielona 20 g,
  • Pomidor 80 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Grochowa z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Ryż z jabłkami prażonymi i cynamonem 350 g,
  • Sos jogurtowy naturalne 80 g,
    (mleko)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta lekkostrawna z ograniczeniem tłuszczów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
    (mleko, gluten owsiany)
  • Bułka pszenna długa krojona 100g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka wieprzowa wędzona 60 g,
    (soja)
  • Sałata zielona 20 g,
  • Pomidor 80 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Solferino 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler, jaja)
  • Ryż z jabłkami prażonymi i cynamonem 350 g
  • Sos jogurtowy naturalne 80 g,
    (mleko)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________