Treść artykułu

Dieta 27.02.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Makaron na mleku 300 ml,
    (mleko, gluten pszenny)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,
    (gluten żytni, gluten pszenny)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka tostowo – drobiowa 60 g,
    (mleko, gorczyca)
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Zupa wielowarzywna z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Pieczeń rzymska wieprzowa 70 g,
    (jaja, gluten pszenny)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200 g,
    (gluten jęczmienny)
  • Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 200 g,
  • Sos ziołowy 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Makaron na mleku 300 ml,
    (mleko, gluten pszenny)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka tostowo – drobiowa 60 g,
    (mleko, gorczyca)
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Zupa wielowarzywna z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Pieczeń rzymska wieprzowa 70 g,
    (jaja, gluten pszenny)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200 g,
    (gluten jęczmienny)
  • Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 200 g,
  • Sos ziołowy 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________