Treść artykułu

Dieta 29.02.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku/p 300 ml
    (mleko)
  • Bułka pszenna długa krojona 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka wieprzowa wędzona 60 g,
    (soja)
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml ,
    (gluten pszenny, seler. mleko)
  • Sos mięsno warzywny 150 g,
    (gluten pszenny, seler)
  • Makaron 200 g,
    (gluten pszenny)
  • Brokuł gotowany 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku/p 300 ml
    (mleko)
  • Chleb graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka wieprzowa wędzona 60 g,
    (soja)
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Jabłko 10 szt.
  • Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml ,
    (gluten pszenny, seler. mleko)
  • Sos mięsno warzywny 150 g,
    (gluten pszenny, seler)
  • Makaron 200 g,
    (gluten pszenny)
  • Brokuł gotowany 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________