Treść artykułu

Dieta 01.03.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Zacierka na mleku/p 300 ml
    (mleko, jaja, gluten pszenny)
  • Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,
    (gluten pszenny, gluten żytni)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek homo naturalny 150 g 1 szt,
    (mleko)
  • Mandarynka 2 szt,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Kalafiorowa z ryżem 350 ml ,
    (seler, mleko)
  • Ryba smażona 70 g,
    (gluten pszenny, jaja, ryba)
  • Ziemniaki z tłuszczem 200 g,
  • Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Zacierka na mleku/p 300 ml
    (mleko, jaja, gluten pszenny)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek homo naturalny 150 g 1 szt,
    (mleko)
  • Mandarynka 2 szt,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,
  • Wafle ryżowe 30 g.
  • Kalafiorowa z ryżem 350 ml ,
    (seler, mleko)
  • Ryba  gotowana 70 g,
    (ryba)
  • Ziemniaki z tłuszczem 200 g,
  • Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________