Treść artykułu

Dieta 04.03.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Płatki jęczmienne na mleku/p 300 ml
    (mleko, gluten pszenny)
  • Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,
    (gluten pszenny, gluten żytni)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • szynka wędzona wieprzowa schab wędzony wieprzowy 60 g,
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Brokułowa z ryżem 350 ml ,
    (seler, mleko)
  • Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g,
    (gluten pszenny, seler)
  • Ziemniaki z tłuszczem 200 g,
  • Surówka z marchwi z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Płatki jęczmienne na mleku/p 300 ml,
    (mleko, gluten pszenny)
  • Bułka pszenna długa krojona 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka wędzona wieprzowa schab wędzony wieprzowy 60 g,
  • Pomidor 80 g,
  • Sałata zielona 20 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Brokułowa z ryżem 350 ml ,
    (seler, mleko)
  • Gulasz warzywny z tofu 150 g,
    (gluten pszenny, seler, soja)
  • Ziemniaki z tłuszczem 200 g,
  • Marchew gotowana z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________