Dieta 07.03.2024 r. 07.03.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny, jaja)Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,(gluten pszenny, gluten żytni)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Pasta z twarogu z koperkiem 60 g,(mleko)Pomidor 80 g,Sałata zielona 20 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Zupa ziemniaczana 350 ml ,(seler, mleko, gluten pszenny)Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g,(seler)Sos pomidorowy 100 ml,(gluten pszenny)Jabłko 1 szt,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku/p 300 ml(mleko, gluten pszenny, jaja)Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Pasta z twarogu z koperkiem 60 g,(mleko)Pomidor 80 g,Sałata zielona 20 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,Jogurt naturalny 100 g. Zupa ziemniaczana 350 ml ,(seler, mleko, gluten pszenny)Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g,(seler)Sos pomidorowy 80 ml,(gluten pszenny)Surówka z selera i marchwi z olejem 200 g,(seler)Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 04.03.2024-17.03.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 51