Dieta 15.03.2024r. 15.03.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku/p 350 ml,(mleko, gluten pszenny, jaja)Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,(gluten pszenny, gluten żytni)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Dżem 25 g 2 szt.,Mandarynka 2 szt.,Twarożek 30 g.,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Krupnik jęczmienny 350 ml,(mleko, seler, gluten jęczmienny)Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g,Ryba smażona (Miruna) 70 g,(gluten pszenny, jaja, ryby)Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta lekkostrawna z ograniczeniem tłuszczów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku/p 350 ml,(mleko, gluten pszenny, jaja)Bułka pszenna długo krojona 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Dżem 25 g 2 szt.,Jabłko pieczone 1 szt.,Twarożek 30 g,(mleko)Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Krupnik jęczmienny 350 ml,(mleko, seler, gluten jęczmienny)Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g,Ryba pieczona (Miruna) 70 g,(ryba)Warzywa po grecku 200 g,(gluten pszenny, seler)Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 04.03.2024-17.03.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 40