Dieta 21.03.2024r. 21.03.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Płatki owsiane na mleku/p 350 ml,(mleko, gluten owsiany)Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,(gluten pszenny, gluten żytni)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Ser topiony 60 g,(mleko)Papryka świeża 50 g,Sałata zielona 20 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Barszcz biały z ziemniakami 350 ml,(mleko, seler, gluten pszenny, gluten żytni)Fasolka po bretońsku z kiełbasa Śląską 350 g,(gluten pszenny, soja, mleko)Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,(gluten pszenny, gluten żytni)Banan 1 szt,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Płatki owsiane na mleku/p 350 ml,(mleko, gluten owsiany)Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Serek homogenizowany naturalny 1 szt,(mleko)Papryka świeża 50 g,Sałata zielona 20 g,Gruszka 1 szt,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Barszcz biały z ziemniakami 350 ml,(mleko, seler, gluten pszenny, gluten żytni)Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g,(seler, gluten jęczmienny)Sos pomidorowy 80 ml,(gluten pszenny)Cukinia pieczona z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 04.03.2024-17.03.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 60