Dieta 29.03.2024 r. 29.03.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny, jaja)Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g(gluten pszenny, gluten żytni)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Serek homogenizowany naturalny 150 g,(mleko)Mandarynka 2 szt.,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Kalafiorowa z ryżem 350 ml,(seler, mleko)Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 gRyba smażona Miruna 70 g,(gluten pszenny, jaja, ryba)Surówka z kiszonej kapusty z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Zacierka na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny, jaja)Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Serek homogenizowany naturalny 150 g,(mleko)Mandarynka 2 szt.,Wafle ryżowe 20 szt.,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Kalafiorowa z ryżem 350 ml,(seler, mleko)Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 gRyba gotowana Miruna 70 g,(gluten pszenny, jaja, ryba)Surówka z kiszonej kapusty z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 04.03.2024-17.03.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 23