Treść artykułu

Dieta 29.03.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Zacierka na mleku/p 300 ml,
    (mleko, gluten pszenny, jaja)
  • Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g
    (gluten pszenny, gluten żytni)
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,
    (mleko)
  • Mandarynka 2 szt.,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Kalafiorowa z ryżem 350 ml,
    (seler, mleko)
  • Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
  • Ryba smażona Miruna 70 g,
    (gluten pszenny, jaja, ryba)
  • Surówka z kiszonej kapusty z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Zacierka na mleku/p 300 ml,
    (mleko, gluten pszenny, jaja)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Serek homogenizowany naturalny 150 g,
    (mleko)
  • Mandarynka 2 szt.,
  • Wafle ryżowe 20 szt.,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.
  • Kalafiorowa z ryżem 350 ml,
    (seler, mleko)
  • Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
  • Ryba gotowana Miruna 70 g,
    (gluten pszenny, jaja, ryba)
  • Surówka z kiszonej kapusty z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________