Treść artykułu

Dieta 04.04.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 60 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 

Ziemniaczana () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami () 300 g (SEL,)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,)
Jabłko 1 szt 1 szt
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 60 g ( MLE,)
Pomidor b/skórki 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

 

Ziemniaczana () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami () 350 g (SEL,)
Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,)
Cukinia pieczona z olejem * 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________