Treść artykułu

Dieta 08.04.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Makaron na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Pasztet drobiowy z kurnej półki 60 g ( GLU PSZ, JAJ, SEL,)
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Barszcz ukraiński z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowo-truskawkowy* 200 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Mus z jabłek prażonych 100 g

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ,)
Makaron na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor b/skórki 80 g

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowo-truskawkowy* 200 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Mus z jabłek prażonych 100 g

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________