Treść artykułu

Dieta 18.04.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml (MLE, GLU OW,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE,)
Pomidor b/skórki 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Ziemniaczana () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami*() 350 g (SEL, GLU JĘCZ,)
Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Cukinia pieczona z olejem * 200 g

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml (MLE, GLU OW,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE,)
Papryka świeża 50 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Gruszka 1szt. 150 g

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprz. i warzywami*() 350 g (SEL, GLU JĘCZ,)
Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Cukinia pieczona z olejem * 200 g

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________