Treść artykułu

Dieta 20.05.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW, )
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

 

Solferino () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 350 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

Grochowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, )
Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 350 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________