Treść artykułu

Dieta 23.05.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Kasza kukurydziana na ml/p 300 ml ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g ( SOJ,)
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki i kiełbasą 350 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ,)
Brokuł gotowany* 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Kasza kukurydziana na ml/p 300 ml ( MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g ( SOJ,)
Pomidor b/skórki 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Sos mięsno warzywny () (z mięsa wieprzowego) 150 g ( GLU PSZ, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Brokuł gotowany* 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________