Treść artykułu

Dieta 29.05.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Ser żółty 60 g (MLE,)
Sałatka wiosenna () b/c 70 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Zupa z soczewicy z kaszą () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
Zrazik drobiowy z udźca pieczony mielony 70 g (GLU PSZ, JAJ,)
Ćwikła z chrzanem () 200 g ( MLE, S02,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Ser żółty 60 g (MLE,)
Sałatka wiosenna () b/c 70 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Zupa z soczewicy z kaszą () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 70 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Ćwikła z chrzanem () 200 g ( MLE, S02,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________