Treść artykułu

Dieta 03.06.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Kasza kukurydziana na ml/p 300 ml ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g (SOJ,)
Ogórek świeży 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowo-truskawkowy* 80 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Mus z jabłek prażonych 100 g

___________________________________________________________________________________

Dieta Łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
kasza kukurydziana na ml/p 300 ml ( MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor b/skórki 80 g

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowo-truskawkowy* 80 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Mus z jabłek prażonych 100 g

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________