Treść artykułu

Dieta 17.06.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

Solferino () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Mus z jabłek prażonych 150 g

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt 

Solferino () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Sos szpinakowy* 80 ml (GLU PSZ,)
Pulpet wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Surówka żydowska z olejem b/c () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________