Treść artykułu

Dieta 03.09.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Twarożek z koperkiem 60 g (MLE,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

Brokułowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Karczek pieczony 70 g (GLU PSZ,)
Sos meksykański z fasolą 80 g (GLU PSZ,)
Surówka z pora i jabłka () 200 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Twarożek z koperkiem 60 g (MLE,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

Brokułowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Szynka wieprzowa pieczona 70 g
Buraczki gotowane () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Sos własny () 80 ml (GLU PSZ, SEL,)

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________