Treść artykułu

Dieta 25.10.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Dżem 25 g 2 szt
Jabłko pieczone 1szt. 1 szt
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Twarożek 30 g (MLE,)
Sałata zielona 20 g

Krupnik jęczmienny () 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
Ryba pieczona (Miruna) 70 g ( RYB,)
Warzywa po grecku () 200 g ( GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 350 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Twarożek 60 g (MLE,)
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Śliwka 60g

Krupnik jęczmienny () 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
Ryba pieczona (Miruna) 70 g ( RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________