Treść artykułu

Dieta 21.11.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Kasza manna na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU
ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE)
Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa
wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 60 g ( SOJ,
może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Cukier 5 g

Szpinakowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE,
SEL,)
Sos boloński z mięsa wp () 150 g ( GLU PSZ, MLE,
SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Kasza manna na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa
wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 60 g ( SOJ,
może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor b/skórki 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Cukier 5 g

Szpinakowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE,
SEL,)
Sos boloński z mięsa wp ()-dieta 150 g ( GLU PSZ,
SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________