Treść artykułu

Diet 06.05.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
kasza kukurydziana na ml/p 300 ml (MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g (SOJ,)
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Barszcz ukraiński z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowo-truskawkowy* 80 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Mus z jabłek prażonych 100 g

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Kasza kukurydziana na ml/p 300 ml (MLE,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 60 g (SOJ,)
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Jabłko 1 szt

Barszcz ukraiński z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Leczo wegetariańskie 150 g
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,)
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE,)

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________