Dieta 02.01.2024 r. 02.01.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Makaron na mleku 300 ml,(gluten pszenny, mleko)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny),Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Szynka wieprzowa, wędzona, parzona 60 g,Pomidor 80 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,Sałata zielona 20 g. Grochowa z ziemniakami 350 ml,(gluten pszenny, seler)Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 350 gSos jogurtowy naturalny 80 g (mleko)Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 mlMandarynka 1 szt. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Makaron na mleku 300 ml,(gluten pszenny, mleko)Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Szynka wieprzowa, wędzona, parzona 60g,Pomidor 80g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,Sałata zielona 20g,Jogurt naturalny 100 g 1 szt. (mleko). Solferino 400ml,(gluten pszenny, mleko, seler)Ryż na sypko 200 g,Sos szpinakowy 80 ml (gluten pszenny),Pulpet wieprzowy 80 g (gluten pszenny, jajka),Surówka z kapusty białej z olejem 200g ,Kompot owocowy z jabłkami b/c 250ml,Podpłomyki b/c 20 g (gluten pszenny, mleko). ___________________________________________________________________________________ Post Views: 45