Treść artykułu

Dieta 02.01.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Makaron na mleku 300 ml,
    (gluten pszenny, mleko)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,
    (gluten żytni, gluten pszenny),
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka wieprzowa, wędzona, parzona 60 g,
  • Pomidor 80 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
  • Sałata zielona 20 g.
  • Grochowa z ziemniakami 350 ml,
    (gluten pszenny, seler)
  • Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 350 g
  • Sos jogurtowy naturalny 80 g (mleko)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
  • Mandarynka 1 szt.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Makaron na mleku 300 ml,
    (gluten pszenny, mleko)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka wieprzowa, wędzona, parzona 60g,
  • Pomidor 80g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
  • Sałata zielona 20g,
  • Jogurt naturalny 100 g 1 szt. (mleko).
  • Solferino 400ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Ryż na sypko 200 g,
  • Sos szpinakowy 80 ml (gluten pszenny),
  • Pulpet wieprzowy 80 g (gluten pszenny, jajka),
  • Surówka z kapusty białej z olejem 200g ,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250ml,
  • Podpłomyki b/c 20 g (gluten pszenny, mleko).

___________________________________________________________________________________