Treść artykułu

Dieta 03.01.2025 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU
ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Pomarańcza 1 szt. 1 szt
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g

Krupnik jęczmienny + 350 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
Morszczuk panierowany + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,
RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i
chilli + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Jabłko pieczone 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g

Krupnik jęczmienny + 350 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 100 g
(RYB,)
Warzywa po grecku + 150 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
 

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________