Dieta 04.03.2024 r. 04.03.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Płatki jęczmienne na mleku/p 300 ml(mleko, gluten pszenny)Chleb mieszany pszenno – żytni 70 g,(gluten pszenny, gluten żytni)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)szynka wędzona wieprzowa schab wędzony wieprzowy 60 g,Pomidor 80 g,Sałata zielona 20 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Brokułowa z ryżem 350 ml ,(seler, mleko)Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g,(gluten pszenny, seler)Ziemniaki z tłuszczem 200 g,Surówka z marchwi z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Płatki jęczmienne na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Bułka pszenna długa krojona 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Szynka wędzona wieprzowa schab wędzony wieprzowy 60 g,Pomidor 80 g,Sałata zielona 20 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Brokułowa z ryżem 350 ml ,(seler, mleko)Gulasz warzywny z tofu 150 g,(gluten pszenny, seler, soja)Ziemniaki z tłuszczem 200 g,Marchew gotowana z olejem 200 g,Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 04.03.2024-17.03.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 50