Treść artykułu

Dieta 06.02.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,
    (gluten żytni, gluten pszenny),
  • Chleb Graham 30 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Pasztet 60 g,
    (gluten pszenny, jaja, seler)
  • Pomidor 80 g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
  • Sałata zielona 20 g.
  • Solferino 350 ml,
    (mleko, seler, gluten pszenny)
  • Makaron 200 g,
    (gluten pszenny)
  • Pulpet wieprzowy 70 g,
    (gluten pszenny, jaja)
  • Sos własny 80 ml
    (gluten pszenny, seler)
  • Surówka z kapusty pekińskiej 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml,
    (mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)
  • Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
    (mleko)
  • Chleb Graham 100 g,
    (gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)
  • Szynka tostowa – drobiowa 60g,
    (mleko, gorczyca)
  • Pomidor 80g,
  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.,
  • Sałata zielona 20g,
  • Jogurt naturalny 1 szt.
  • Solferino 350 ml,
  • (mleko, seler, gluten pszenny)
  • Makaron pełnoziarnisty 200 g,
    (gluten pszenny)
  • Pulpet wieprzowy 70 g,
    (gluten pszenny, jaja)
  • Sos własny 80 ml
    (gluten pszenny, seler)
  • Surówka z kapusty pekińskiej 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________