Treść artykułu

Dieta 09.09.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

Kapuśniak z kapusty białej () 350 ml ( GLU PSZ, SEL, GOR,)
Ryż na sypko 200 g
Mus z jabłek () z/c 100 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna​

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

Wielowarzywna z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Mus z jabłek () z/c 100 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________