Treść artykułu

Dieta 06.12.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Pomarańcza 1 szt. 1 szt
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Krupnik jęczmienny 350 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g
Morszczuk panierowany 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Jabłko pieczone 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g

Krupnik jęczmienny 350 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 100 g (RYB,)
Warzywa po grecku 150 g (SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________