Treść artykułu

Dieta 10.01.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
    (
    mleko,gluten owsiany)

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70g,
    (
    gluten żytni, gluten pszenny)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Ser żółty 60 g,
    (
    mleko)

  • Pomidor 80g,

  • Sałata zielona 20 g,

  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,

  • Grysikowa 350 ml,
    (
    gluten pszenny, seler )

  • Ziemniaki z tłuszczem 200 g,

  • Zrazik drobiowy z udźca pieczony mielony 70 g,
    (
    gluten pszenny, jaja)

  • Ćwikła z chrzanem 200 g,
    (mleko,siarczyny)

  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
    (
    mleko,gluten owsiany)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Ser żółty 60 g,
    (
    mleko)

  • Pomidor 80g,

  • Sałata zielona 20 g,

  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,

  • Grysikowa 350 ml,
    (
    gluten pszenny, seler )

  • Ziemniaki z tłuszczem 200 g,

  • Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 70 g,
    (
    gluten pszenny, jaja)

  • Sos jarzynowy 80 ml,
    (gluten
    pszenny,seler)

  • Ćwikła z chrzanem 200 g,
    (
    mleko,siarczyny)

  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________