Treść artykułu

Dieta 11.04.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Kasza manna na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE,)
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Szpinakowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Sos boloński z mięsa wp () 200 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Kasza manna na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE,)
Pomidor b/skórki 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Szpinakowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Sos boloński z mięsa wp () 200 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________