Treść artykułu

Dieta 11.01.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
    (
    mleko,gluten owsiany)

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70g,
    (
    gluten żytni, gluten pszenny)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Pasta z twarogu z koperkiem 60g,
    (
    mleko)

  • Pomidor 80g,

  • Sałata zielona 20 g,

  • Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt.

  • Ziemniaczana 350 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)

  • Rissoto z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g,
    (
    seler)

  • Sos pomidorowy 100 ml,
    (
    gluten pszenny)

  • Jabłko 1 szt,

  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Płatki owsiane na mleku 300 ml,
    (
    mleko, gluten owsiany)

  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Pasta z twarogu z koperkiem 60g,
    (
    mleko)

  • Pomidor 80g,

  • Sałata zielona 20 g,.Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt,

  • Ziemniaczana 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)
  • Rissoto z ryżu brązowego z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g,
    (seler)
  • Sos pomidorowy 100 ml,
    (gluten pszenny)
  • Cukinia pieczona z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________