Treść artykułu

Dieta 11.06.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g

Brokułowa z ryżem () 350 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane () 200 g
Schab pieczony w rękawie 70 g
Sos meksykański 80 g (GLU PSZ,)
Surówka z selera i jabłka () 200 g ( MLE, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Zacierka na mleku/p 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 80 g
Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE,)

Brokułowa z ryżem () 350 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane () 200 g
Schab pieczony w rękawie 70 g
Surówka z selera i jabłka () 200 g ( MLE, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos meksykański 80 g (GLU PSZ,)

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________