Treść artykułu

Dieta 11.07.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Ser topiony trójkat 17,5 g 2 szt ( MLE,)
Pomidor 50 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,)
Fasolka po bretońsku z kiełbasą Śląską 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Jabłko 1 szt 

___________________________________________________________________________________

Dieta łatwostrawna

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Pomidor b/skórki 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Ziemniaczana () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami*() 350 g (SEL, GLU JĘCZ,)
Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Cukinia gotowana z pomidorami* 200 g

 

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________