Treść artykułu

Dieta 12.12.23 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem250ml,
    (mleko, gluten pszenna, gluten jęczmienna)

  • Kasza kukurydziana 300ml,
    (mleko)

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70g,
    (gluten żytni, gluten pszenny)

  • Chleb Graham 30g,
    (gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)

  • Pasztet drobiowy z kurnej półki 60 g,
    (gluten pszenny, jaja, seler)

  • Sałata zielona 20g,

  • Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt,.Pomidor 80g,

  • Solferino 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)

  • Makaron 200g,
    (gluten pszenny)

  • Pulpet wieprzowy 70g,
    (gluten pszenny, jaja)

  • Sos własny 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)

  • Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g,

  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta Wątrobowa (lekkostrawna)

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem250ml,
    (mleko, gluten pszenna, gluten jęczmienna)

  • Kasza kukurydziana 300ml,
    (mleko)

  • Bułka pszenna długa krojona 100g,
    (gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10g,
    (mleko)

  • Szynka tostowo-drobiowa, średnio rozdrób. 60 g,
    (soja, gorczyca)

  • Sałata zielona 20g,

  • Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt,

  • Pomidor b/ skórki 80g.

  • Solferino 350 ml,
    (gluten pszenny, mleko, seler)

  • Makaron 200g,
    (gluten pszenny)

  • Pulpet wieprzowy 70g,
    (gluten pszenny, jaja)

  • Sos własny 80 ml,
    (gluten pszenny, seler)

  • Dynia duszona z olejem 130 g,
    (gluten pszenny)

  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________

Dieta Cukrzycowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem250ml,
    (mleko, gluten pszenna, gluten jęczmienna)

  • Kasza kukurydziana 300ml,
    (mleko)

  • Chleb Graham 30g,
    (gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (mleko)

  • Szynka tostowo-drobiowa, średnio rozdrób. 60 g,
    (soja, gorczyca)

  • Sałata zielona 20g,

  • oda mineralna n/g 0,5 l 1 szt,

  • Pomidor 80g.

  • Grysikowa 350 ml,
    (
    gluten pszenny, seler)

  • Ziemniaki z tłuszczem 200g,

  • Zrazik drobiowy z udźca pieczony mielony 70 g,
    (
    gluten pszenny, jaja)

  • Sos jarzynowy 80 ml,
    (
    gluten pszenny, seler)

  • Ćwikła z chrzanem 200 g,
    (
    mleko, siarczyny)

  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml.

___________________________________________________________________________________