Treść artykułu

Dieta 14.07.2024 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml (GLU OW, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g

Kapuśniak z kapusty białej 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR)
Ryż na sypko 200 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Mus z jabłek prażonych 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta lekkostrawna z ograniczeniem tłuszczów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p  250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki owsiane na mleku/p 300 ml (GLU OW, MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g
Pomidor 80g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g

Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko 200 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Mus z jabłek prażonych 150 g
Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________