Treść artykułu

Dieta 15.12.23 r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)
  • Płatki pszenne na mleku 300 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko)
  • hleb mieszany pszenno-żytni 70g,
    (
    gluten żytni, gluten pszenny)
  • Chleb Graham 30g,
    (
    gluten pszenny)
  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Dżem 25 g 2 szt,

  • Mandarynka 2 szt,

  • Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

  • Dyniowa z makaronem 350 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)
  • Ziemniaki z tłuszczem 200g,
  • kotlet z ryby (Miruna) 70 g,
    (
    gluten pszenny, jaja, ryba)
  • Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g,
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml,
  • Sos cytrynowy 100 ml.
    ( gluten pszenny, mleko)

___________________________________________________________________________________

Dieta Wątrobowa (lekkostrawna)

Śniadanie

Obiad

  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml,
    (
    mleko, gluten pszenny, gluten jęczmienny)

  • Płatki pszenne na mleku 300 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko)

  • Bułka pszenna długa krojona 100 g,
    (
    gluten pszenny)

  • Masło extra 82% 10 g,
    (
    mleko)

  • Dżem 25 g 2 szt,

  • Jabłko pieczone 1 szt,

  • Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt,

  • Dyniowa z makaronem 350 ml,
    (
    gluten pszenny, mleko, seler)

  • Ziemniaki z tłuszczem 200g,

  • Pulpet rybny (Miruna) 70 g,
    (
    gluten pszenny, jaja, ryba)

  • Szpinak gotowany z olejem 200 g,
    (
    gluten pszenny)

  • Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml,

  • Sos cytrynowy 100 ml.
    ( gluten pszenny, mleko)

___________________________________________________________________________________