Treść artykułu

Dieta 18.03.2024r.

Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu

___________________________________________________________________________________

Dieta Podstawowa

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki pszenne na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Fasolowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,)
Twaróg półtłusty 70 g (MLE,)
Szpinak gotowany z czosnkiem. * 150 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Obiad

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki pszenne na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Mandarynka 1 szt
Dyniowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,)
Twaróg półtłusty 70 g (MLE,)
Szpinak gotowany z czosnkiem. * 150 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________