Dieta 19.02.2024 r. 19.02.2024 Kategoria Dobry Posiłek w Szpitalu ___________________________________________________________________________________ Dieta Podstawowa Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Płatki pszenne na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g,(gluten żytni, gluten pszenny)Chleb Graham 30 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g,Pomidor 80 g,Sałata zielona 20 g,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Fasolowa z ziemniakami 350 ml,(gluten pszenny, seler)Makaron pełnoziarnisty 200 g,(gluten pszenny)Twaróg półtłusty 70 g,(mleko)Szpinak gotowany z olejem 150 g,(gluten pszenny)Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów Śniadanie Obiad Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml,(mleko, gluten żytni, gluten jęczmienny)Płatki pszenne na mleku/p 300 ml,(mleko, gluten pszenny)Chleb Graham 100 g,(gluten pszenny)Masło extra 82% 10 g,(mleko)Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g,Pomidor 80 g,Sałata zielona 20 g,Mandarynka 1 szt.,Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt. Dyniowa z ziemniakami 350 ml,(gluten pszenny, mleko, seler)Makaron pełnoziarnisty 200 g,(gluten pszenny)Twaróg Półtłusty 70 g,(mleko)Szpinak gotowany z olejem 150 g,(gluten pszenny)Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml. ___________________________________________________________________________________ Harmonogram 19.02.2024-03.03.2024 r. ___________________________________________________________________________________ Post Views: 58